Archive for December, 2009

In prag de An Nou imi doresc…

Thursday, December 31st, 2009

… Nimic! Imi doresc nimic!

La fiecare inceput de an mi-am dorit sa se intample ceva, sa fie totul bine, sa fiu sanatos, sa imi fie sanatosi prietenii, fratele, cumnata… acum nepotica. Sigur ca nu vreau sa li se intample ceva rau nici in 2010 si ca in sinea mea sper ca rugamintile de sanatate adresate lui Doamne-Doamne sa fie implicite.

Spun ca nu vreau nimic pentru ca nu mai vreau sa planuiesc, sa sper, sa cred ca minuni se intampla. De ce? Daca imi propun target-uri care nu depind de mine, exista o mare sansa sa esueze… iar atunci voi crede ca “Cineva” e impotriva mea si voi fi dezamagit. De preferat, deci, sa las lucrurile sa curga asa cum vor curge. Nu voi deveni mai destept peste noapte, nu-mi vor disparea monstrii, nu se va schimba lumea odata cu trecerea in Noul An. Nu se schimba caractere sau personalitati, nici principii de viata, nici minciuna nu devine adevar…

Dar nici nu inseamna ca nu putem privi in 2010 sperand ca vom avea puterea sa facem fata oricarei confruntari, oricarei probleme, oricarui neajuns. Pana la urma, lumea nu sta in loc iar Pamantul oricum se invarte… “what doesen’t kill you, makes you stronger”, nu? :)

Eu va doresc aceasta putere de a trece peste orice si… evident… sanatate pentru a face fata potentialelor lucruri urate! Sa aveti un an bun si sa beti cu masura in seara asta! Cu masura de 1L.. :) )

Bine ai venit acasa, puiul meu!

Thursday, December 24th, 2009

Imi amintesc cu mult amar cuvintele-astea! Da, da… cu mult amar… imi vine sa plang cand inca ii “aud” vocea mamei rostindu-le si nu ma bucur deloc. Ma revolt, nu-i drept sa nu le mai aud si-acum, sa nu mai simt imbratisarea ei calda, grija de a manca ceva, micile bucurii pe care mi le pregatea de fiecare data cand ajungeam acasa de Sarbatori. Nu-i drept sa nu o mai aud si-acum rostind cuvintele-astea la venirea mea… Nu-i drept sa fie al 7-lea Craciun fara mama… al 10-lea fara tata…

Cred ca sunt egoist si ca instinctul de autoconservare functioneaza perfect pentru ca altfel nu-mi explic cum nu pot sa zambesc la aduceri aminte… Nu sunt fericit pentru ca inca le mai vreau si urasc sentimentul imposibilitatii de a face ceva, orice, care sa imi aduca parintii inapoi. Inca nu m-am vindecat, desi pot vorbi despre moarte ca de un lucru firesc, ca si cum nimic nu ma mai afecteaza. Si totusi… in fiecare an il regasesc in globurile din brad pe puiul Andrei. Cate povesti imi spun! Cat de multe amintiri imi trezesc, cat de multe lucruri imi soptesc… Si, privind ratacit prin crengutele bradului, retraiesc in fiecare an atmosfera casei mele – singura pe care am avut-o spiritual… e singura pe care si-acum o simt ca fiind “acasa”. Si intotdeauna va ramane insotita de cei care mi-au fost parinti.

De cativa ani buni am incetat sa imi doresc lucruri, cadouri, chestii materiale. De cativa ani, Craciunul meu se stinge la fel cum si ziua de nastere e fada, lipsita de bucuria pe care tu o simti. In prostia sau nebunia mea (numeste-o cum vrei) mi-am dorit de nu stiu cate ori inca 24 de ore cu parintii mei. Mi-as dori sa o mai aud o data pe mama spunandu-mi “Bine ai venit acasa, puiul meu!”. Stiu ca nu se va mai intampla pe lumea asta, dar am dreptul sa visez…

N-am vrut sa te indispun de Craciun. Si nu, nu fac pe victima! Iti spun doar prin ce poate trece un om, prin ce poti trece tu candva… si te rog: iubeste-i pe cei dragi tie si bucura-te de ei acum cat ii ai!

Iti doresc sa simti iubirea pe care eu am simtit-o. Iti doresc sa ai parte de un Craciun fericit asa cum il aveam eu odata!

A venit Mos Craciun de la FunGift!

Wednesday, December 16th, 2009

Se pare ca am fost foarte cuminte anul asta, cata vreme Mos Craciun deja a venit! :) Da, da! Acum un sfert de ora m-am pomenit cu un colet de la FunGift plin de cadouri si decoratiuni pentru Craciun – multumesc Marius si Laura Ciocan si sper ca si pe voi sa va aduca Noul An mai aproape de visele voastre (stiu eu care! :) ).

Btw, “cercurile” au devenit deliciul pisicii (le-am agatat de manerul unui sertar si le tot invarte cu labuta). :) Oare o ameti sau imi hipnotizati matza?