Archive for November, 2010

Rezerva acum cartea de e-commerce semnata Andrei Radu & Liviu Taloi

Monday, November 29th, 2010

A sosit momentul sa va anunt ca de astazi pana pe 15 decembrie 2010, puteti face rezervarea cartii de e-commerce despre care vorbeam aici si beneficiati de 15% discount din pret.

Cartea prezinta o analiza a pietei romanesti de comert electronic de la inceput (anii 2000) pana in prezent, cuprinzand statistici asupra evolutiei numarului de tranzactii (prin diferite metode de plata), dinamica pietei (achizitii, preluari, falimente), nise de piata si spending pe nise, comportamentul consumatorilor, tendinte, predictii, evolutie, interpretarea legislatiei in vigoare etc.

Pe langa sinteza de piata, cartea prezinta si concluziile celor 4 ani de teste de uzbilitate realizate in cadrul Galei Premiilor eCommerce, cat si: greselile frecvente ale detinatorilor de magazine online, sfaturi practice despre cum ar trebui sa fie organizat un magazin online (atat dpdv site, cat si dpdv logistic), recomandari si bune practici, marketing si promovare, SEO, KPI-uri si masuratori de business, marca de incredere etc.

Cred ca orice antreprenor online ar trebui sa parcurga aceasta carte pentru a avea o privire de ansamblu asupra pietei, niselor de piata, aglomerarii pe nise, spending-ul consumatorilor si, mai ales, pentru a-si imbunatati business-ul in functie de recomandarile bazate pe 6 ani de experienta in domeniu, 2 studii de e-commerce la nivel national (comandate de MCSI (2006) si ANCOM (2008)), consultantei de specialitate acordate magazinelor online si, nu in ultimul rand, organizarii Galei Premiilor eCommerce.

Cartea va aparea cel mai tarziu la inceputul lunii februarie 2011 (exista un mic delay fata de termenul propus initial datorita tipografiilor si altor chestiunice trebuiesc indeplinite pentru editarea de carte – ISBN etc.). Pretul acesteia este de 200 lei (TVA inclus), dar cei care fac rezervare pana pe data de 15 decembrie 2010, beneficiaza de un discount de 15% (adica de 30 de lei, pretul final devenind 170 lei), cu conditia de a achita 50% avans din pretul cartii – adica 85 lei.

Cei interesati ma pot contacta la andrei.radu @ linkmagazine.ro pentru a le emite factura proforma.

LE: Pentru ca am fost deja intrebat si am omis sa mentionez: costul cartii NU include taxele de livrare.

GPeC 2011 – update 2

Monday, November 22nd, 2010

Mai putine magazine online in competitie. Nu involuam – este doar predictia mea avand in vedere complexitatea GPeC 2011, pe care doar magazinele responsabile si-o pot asuma.

GPeC 2011 – update 1

Thursday, November 18th, 2010

Buget costuri/cheltuieli GPeC 2011 estimat la 88.950 EUR. Ca sa stiti ce va asteapta. :)

Pregateste-te de GPeC 2011!

Wednesday, November 17th, 2010

Stiu ca multi din voi sunteti surprinsi ca anunt GPeC 2011 la doar 2 luni de la editia 2010. N-am luat-o razna, nu am devenit senil (desi vineri, pe 19 noiembrie, mai imbatranesc cu 1 an – am pus paranteza special ca sa-mi urati la multi ani si sa imi trimiteti cadouri, fie ele si online :) )).

Serios vorbind, GPeC 2011 incepe mai devreme decat de obicei pentru ca v-am ascultat opiniile si suntem pregatiti sa le punem in practica. Nu pot divulga surprizele care va asteapta, dar pot sa va spun sa fiti cu ochii pe contul de twitter in perioada imediat urmatoare (twitter.com/gpecro)! Niciun detinator de magazin online nu are voie sa rateze GPeC 2011!

Cel mai important aspect pe care vreau sa il subliniez si pe care l-am anuntat public astazi pe twitter este: inscrierile la GPeC 2011 incep mult mai devreme decat de obicei (hint: in iarna :) ), asadar pregateste-ti deja site-ul inca de acum!

Voi reveni cu multe update-uri si cu promisiunea ca GPeC 2011 te va lasa cu gura cascata!