Inapoi de la Internet fara Cravata: Bran, 27-29 noiembrie 2009

Tocmai ne-am intors de la intalnirea “Internet fara Cravata”, organizata de Link 2 eCommerce (aka GPeC) si Asociatia Pentru Tehnologie si Internet (APTI) la care au participat aprox. 25 de persoane de online – cu preponderenta oameni de e-commerce. Speram ca tuturor le-a placut la fel de mult ca noua atat din punct de vedere al temelor dezbatute in cadrul intalnirii, cat si din punct de vedere al socializarii, glumelor, vinului fiert de la focul de tabara sau al jocului de poker la care – bineinteles – norocul incepat(oarelor) si-a spus cuvantul. :)

Discutiile de sambata au fost exact cum ne-am propus: interactive, desi multi din noi erau in carenta de somn (impreuna cu Gabriel Vasile de la SevenSins am rezistat in prima seara pana la 6:15AM in jurul unei sticle de 5l de vin :) ).

Cel care a dat tonul intalnirii a fost Bogdan Manolea (www.legi-internet.ro) cu o prezentare extrem de interesanta despre cum poate fi modificata Legea Contractelor la Distanta, care sunt propunerile legislative de pana acum si ce noutati aduc acestea pentru magazinele online.

A urmat Liviu Taloi (SiteAudit) care a vorbit despre cum putem creste conversiile intr-un magazin online, prezentand numeroase instrumente care ajuta la optimizarea acestora, cat si la monitorizarea fiecarei actiuni pe care o face un magazin online.

Ulterior, impreuna cu Liviu Taloi am prezentat chestiunile de finete rezultate in urma testarii uzabilitatii magazinelor online la GPeC 2009 si am discutat pe marginea lor, oferind solutii si dezbatand impreuna cu toti participantii pe baza unor cazuri concrete.

Adrian Zamfira (KuBu) a sustinut o prezentare excelenta despre vulnerabilitatile de securitate din cadrul unui magazin online, oferind exemple despre cum poate fi “spart” un site si o lista lunga de vulnerabilitati frecvent intalnite, pe care orice comerciant online ar trebui sa le ia in calcul la lansarea site-ului.

La finalul intalnirii, Florinel Chis (Candoo) a vorbit despre procesele automatizate care pot ajuta un magazin online atat din punct de vedere al resurselor de timp si personal, cat si – evident – din punct de vedere al resurselor materiale/financiare.

Intalnirea a fost presarata cu opinii, cazuri concrete de care s-au lovit participantii in business-ul lor, intrebari, schimb de impresii – pe scurt un dialog pe care, sincer, mi l-as dori la GPeC 2010.

In afara de discutiile de business, ne-am bucurat de un foc de tabara urias si de-a dreptul “incalzitor” atat fizic cat si spiritual, am baut palinca, vin si bere (dupa caz), am spus bancuri, am jucat poker pe “mize” de online, am povestit vrute si nevrute si, chiar daca la un moment dat ne-a rapus oboseala, cred ca fiecare din noi ar vrea sa repetam experienta din acest weekend. :)

Revin in zilele urmatoare cu prezentarile ppt ale speakerilor si cu un articol de sinteza al celor discutate + poze.

UPDATE 1: aici gasiti primele poze de la Internet fara Cravata, Bran, 27-29 nov. Multumesc Marius Ciocan!

5 Responses to “Inapoi de la Internet fara Cravata: Bran, 27-29 noiembrie 2009”

 1. Suna tare bine ce ati facut voi acolo, poate la urmatoarea editie sunt si eu printre voi.

  Spor in toate.

 2. Ioana (Abe) says:

  Mie mi-a placut! A fost foarte misto – interesant atat din punct de vedere discutii organizate cat si cele “la liber”. Sa mai faci iesiri d-astea ca sunt bine-venite pentru industrie.

  cat de curand bag si pozele mele :)

 3. [...] InternetAm fost in weekend la bran la Internet fara cravata. Ce s-a intamplat acolo scrie f bine Andrei Radu iar poze si restul impresiilor live cred ca sunt pe [...]

 4. [...] Andrei Radu a rezumat foarte bine prezentarile de la intalnire si mai puteti gasi pe twitter mentiunile de la/despre intalnire. [...]

 5. [...] 2 Likes ZF Snippets | Latest Snippets Zend Framework Code Snippets 2 Likes Inapoi de la Internet fara Cravata: Bran, 27-29 noiembrie 2009 « Andrei Radu 2 Likes Inbound Marketing: Get Found Using Google, Social Media and Blogs | Brian [...]

Leave a Reply