Sambata, 26 septembrie 2009, se desfasoara testele de uzabilitate GPeC 2009!

Organizatorii Galei Premiilor eCommerce anunta cele 63 de magazine online inscrise in competitie ca pot participa live la testele de uzabilitate care se vor desfasura sambata, 26 septembrie 2009, la Café Compuer Club (zona P-ta Romana, Bucuresti), incepand cu ora 10 AM. Testele de uzabilitate reprezinta o etapa din jurizarea GPeC in cadrul careia comerciantii vor fi supusi unei analize riguroase a procesului de comanda online, realizata de internauti obisnuiti.

Pentru a treia oara consecutiv, GPeC testeaza uzabilitatea magazinelor inscrise in competitie cu scopul de a reliefa punctele forte si punctele slabe ale site-urilor de comert electronic. 5 test-eri obisnuiti vor plasa comenzi respectand intocmai procesul de cumparare, in timp ce 5 membri ai juriului ii vor observa si vor nota deficientele sau avantajele website-urilor participante, din punct de vedere al uzabilitatii.

Pentru maximum de transparenta, detinatorii magazinelor online inscrise in competitie pot participa live la testele de uzabilitate. Acestea se vor desfasura sambata, 26 septembrie 2009, la Café Computer Club (Club CC) situat in str. Constantin Daniel nr. 5 (in spatele Sectiei 1 Politie din zona P-ta Romana), incepand cu ora 10 AM. Magazinele vor fi analizate in paralel de catre cei 5 testeri, iar selectarea acestora se va face in ordine alfabetica.

“Administratorii magazinelor online pot participa numai la analizarea propriului website, dar promitem ca cei care ajung mai devreme vor fi tratati cu suc, cafea, tigari si discutii interesante”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul GPeC.

Reprezentantii magazinelor online care doresc sa participe la testarea propriului website sunt rugati sa isi confirme prezenta prin e-mail la andrei.radu@linkmagazine.ro sau telefonic la 0744.527.707 sau 0757.48.28.24 – persoana de contact Andrei Radu.

Despre testele de uzabilitate

Utilizatorii de internet obisnuiti, selectati de organizatori, sunt “instalati” in fata unor computere echipate cu webcam-uri.

Pe computer-ul de test exista un soft care va inregistra miscarile mouse-ului si apasarile de taste precum si deschiderea ferestrelor, a aplicatiilor sau a browserului web. Se vor inregistra miscarile, click-urile (si cele de tip stanga-click si dreapta-click, dar si cele de pe rotita din mijloc a mouse-ului). In acelasi timp, aplicatia inregistreaza reactia utlizatorului la parcurgerea site-ului de comert electronic cu ajutorul camerei web.

Aplicatia are la dispozitie si canalul de sunet (o camera web cu microfon incorporat sau unul separat), iar utilizatorul va fi instruit sa spune cu voce tare ce gandeste, ce face si ce probleme intampina pentru a corela mimica fetei tester-ului cu reactiile verbale.

Testele de uzabilitate reliefeaza principalele obstacole pe care le intampina consumatorii atunci cand vor sa cumpere online. Platforma si metodologia de auditare sunt puse la dispozitie de SiteAudit (www.siteaudit.ro).

Cea de a patra editie a Galei Premiilor eCommerce se va desfasura marti, 20 octombrie 2009, la Ramada Parc Hotel, Bucuresti.

Evenimentul este sustinut de: Romtelecom, ePayment, GreenPixel, PlatiOnline, MobilPay, Logitech, FAN Courier, VINEXPERT, IT Exchange, eName, Ramada Bucharest Parc, Coca-Cola, APTI.

Parteneri media: Money, Business Standard, Money Express, The Money Channel, EuropaFM, Radio Lynx, ARBOinteractive, Elevate, ComunicateDePresa, Joobs, ClubAfaceri, NewsChannel, AllShops, TehnoPOL.

Leave a Reply