Se poate si bine!

Zilele trecute am vazut la cineva pe messenger un status care mi-a atras atentia: “stiri de bine”. Deja ma gandeam ca Romania iese din criza, ca s-a renuntat la forfetar, ca nu se va mari TVA-ul, ca nu se mai scumpesc tigarile si alte vise in acelasi ton. :) Curios, am dat click pe status si am ajuns pe un site de stiri aerisit, care m-a captivat de la bun inceput prin cateva elemente:

 • sloganul “Gandeste pozitiv!” – uite pe cineva optimist, mi-am zis, in conditiile in care mai toata lumea e disperata de criza economica si si-ar dori sa traiasca aproape oriunde altundeva decat in Romania;
 • n-am vazut pe homepage nicio stire despre un dezastru, o teapa, un accident, un ceva cu multi morti si raniti;
 • n-am vazut in homepage un san gol de femeie, un chilot tanga, o buca, un abuz sexual sau o regina porno;
 • n-am vazut un banner enervant care sa-mi apara peste articole;
 • mi-a atras atentia sectiunea de online din meniul superior pe care – evident – am dat click.

… si-am inceput sa rasfoiesc stirile: informatii despre lucrurile bune care se iuntampla, fara hackeri, fraude online sau alte nenorociri de care sunt satul din presa traditionala. De fapt, toate sectiunile au astfel de continut ceea ce mi se pare, in sfarsit, o idee excelenta. Trebuia sa apara cineva care combata grosolaniile din presa noastra.

Ce mi s-a parut si mai interesant este sistemul “open source” – daca poate fi numit asa, prin care oricine poate deveni editor si, astfel, isi poate aduce aportul la un content de calitate. Iar scopul site-ului, cel putin la nivel declarativ, este de laudat: http://www.stiridebine.ro/stiri-de-bine.

Nu stiu cine a avut ideea, cine e actionar sau cine se afla in spatele proiectului, dar imi place si cred ca se simtea acut nevoia unui portal de informatie care sa prezinte lucrurile bune ce se intampla in jurul nostru zi de zi.

Felicitari echipei StirideBine!

3 Responses to “Se poate si bine!”

 1. Multumim pentru aprecieri si felicitari! Incercam sa aratam ce se poate informa si altfel! :) Si vrem sa adunam in jurul nostru cat mai multi oameni care…”Gandesc pozitiv!” :)

  Te mai asteptam pe site si speram sa gasesti acolo cat mai multe stiri pozitive interesante! :)

  O zi minunata!

 2. Petrvs says:

  Din câte am auzit eu prin gura târgului, Mugur Frunzetti ar fi în spatele proiectului. :)

 3. Andrei Radu says:

  @Petrvs Habar nu am dar cred ca oricine ar fi in spate, a avut o idee buna. E mai putin importanta persoana – cel mai important e sa creasca portalul si sa isi pastreze promisiunile (sa nu devina comercial la un moment dat si sa nu dezinformeze).

Leave a Reply