Emotii pentru magazinele online: astazi se incheie jurizarea la Gala Premiilor eCommerce

Doar o saptamana ne mai desparte de a IV-a editie a Galei Premiilor eCommerce (GPeC) – singurul eveniment din Romania dedicat exclusiv comertului electronic. Potrivit organizatorilor, 12 octombrie este ultima zi in care membrii juriului mai pot nota cele 63 de magazine inscrise in competitie urmand, astfel, sa se decida cine vor fi castigatorii anului 2009.

Juriul GPeC a punctat fiecare comerciant analizand peste 95 de criterii menite sa evidentieze principalele caracteristici ale unui business online. Pentru prima oara in istoria competitiei, consumatorii obisnuiti care au participat la realizarea testelor de uzabilitate, au format un juriu secundar acordand note in functie de usurinta plasarii unei comenzi si de structura simpla si clara a website-urilor analizate.

Reprezentantii magazinelor online care au participat la testele de uzabilitate din 26 septembrie, au sintetizat experienta traita in cateva cuvinte: “Transparenta si profesionalism la GPeC 2009. Totul a decurs perfect!” – Alexandru Circei, directorul magazinului online LiveMag.ro.

Nu in ultimul rand, fiecare comerciant inscris la GPeC a fost testat din punct de vedere al timpilor de livrare, al profesionalismului personalului de vanzari si chiar al rezistentei la stress. Juratii GPeC au fost rugati de organizatori sa joace rolul “clientului nehotarat si un pic carcotas” pentru a proba amabilitatea vanzatorilor, avand in vedere ca multi dintre consumatorii obisnuiti nu sunt hotarati intotdeauna sa cumpere un anumit produs sau altul similar.

“Criteriile si procesul de jurizare GPeC au fost gandite sa surprinda intreg fluxul unei comenzi online – pornind de la usurinta plasarii ei si terminand cu timpul de livrare pana la usa – moment in care comanda a fost anulata. Pot spune, in premiera, ca exista magazine inscrise la Gala al caror personal s-a enervat si a inchis telefonul in nas juratului “nehotarat” sau curieri proprii ai magazinelor care au ramas surprinsi ca cineva poate anula o comanda livrata la usa”, spune Andrei Radu, directorul Link 2 eCommerce si organizatorul GPeC.

“Sunt lucruri din care magazinele trebuie sa invete si nu ma refer la clienti de-a dreptul carcotasi, ci la faptul ca personalul de vanzari trebuie sa cunoasca foarte bine specificatiile produselor pe care le comercializeaza. Este inadmisibil sa nu stii cati megapixeli are o camera foto pe care incerci sa o vinzi”, continua Radu.

Toate magazinele online inscrise la Gala Premiilor eCommerce au fost anuntate din timp ca vor primi comenzi “fake” pe care, ulterior, juratii le vor anula. “Este adevarat ca magazinele trebuie sa suporte costul de livrare pentru aceste comenzi, dar sunt convins ca au inteles ratiunile noastre de a nota obiectiv profesionalismul si serviciile lor. Pana la urma, cred ca orice comerciant ar trebui sa poata suporta costul de 20-30 lei pentru 1 comanda “fake” pe an, facuta la Gala Premiilor eCommerce”, concluzioneaza Andrei Radu.

Cea de a IV-a editie GPeC se apropie cu pasi repezi. Castigatorii vor fi desemnati in seara zilei de 20 octombrie 2009, incepand cu ora 18.00, festivitatea de premiere desfasurandu-se in incinta hotelului Ramada Bucharest Parc (punct de reper P-ta Presei Libere), sala Terra Grand Ballroom.

Decernarea va fi precedata de seminariile GPeC – un concept inedit in Romania, bazat exclusiv pe intrebari si raspunsuri. In plus, potrivit organizatorilor, cele mai bune intrebari vor fi rasplatite cu premii deosebite printre care un weekend pentru 2 persoane in Barcelona si o camera foto digitala.

Pentru mai multe informatii despre concursul GPeC, puteti accesa website-ul evenimentului la www.gpec.ro.

Gala Premiilor eCommerce este un eveniment sustinut de: Romtelecom, ePayment, GreenPixel, PlatiOnline, MobilPay, Logitech, FAN Courier, VINEXPERT, IT Exchange, eName, Ramada Bucharest Parc, Coca-Cola, APTI.

Parteneri media: Money.ro, Business Standard, Money Express, The Money Channel, EuropaFM, Radio Lynx, ARBOinteractive, ARBOcontext, Elevate, ComunicateDePresa, Joobs, ClubAfaceri, NewsChannel, AllShops, TehnoPOL.

Leave a Reply