Cel mai de pret cadou…

Imi vine greu sa cred ca si 2010 se apropie de sfarsit, chiar daca multi din noi am traversat un an dificil, plin de provocari profesionale datorate crizei economice si, probabil, ne-am dorit in repetate randuri sa trecem cat mai repede peste aceasta perioada. Poate tocmai pentru ca am fost “in priza” continuu, am simtit ca 2010 s-a scurs mult mai repede decat alti ani, poate stressul ne-a imbatranit mai devreme, poate am fi avut asteptari mai mari… cert este ca indiferent daca am realizat sau nu ceea ce ne-am propus, timpul a trecut implacabil iar 2010 se apropie de final, lasand loc unor orizonturi – speram mai optimiste – aduse de 2011.

Acum cateva luni vorbeam cu cineva din industrie care se bucura nespus de mult ca isi vede fetita cantand, recitand poezii sau dansand in cadrul unei serbari organizate la gradinita. “Nu-mi venea sa cred ca e copilul meu… habar n-aveam ca stie atat de multe lucruri”, imi spunea… si asta pentru ca – la fel ca noi – persoana respectiva este extrem de ocupata, gandeste business, isi petrece majoritatea timpului in fata laptop-ului concepand strategii de dezvoltare.

E de inteles… acelasi lucru il facem si noi… dar, in acelasi timp e trist. E trist ca nu ne mai putem bucura de cei dragi, de cei pe care ii iubim, e trist ca timpul petrecut alaturi de ei devine tot mai scurt, e trist ca uitam ceea ce conteaza cel mai mult in viata: acei ochi sclipitori, fericiti si plini de viata ai copilului, acel zambet al sotiei sau sotului care ne-a fermecat cand “am simtit fluturi in stomac” sau pacea sufleteasca pe care ne-o insufla prezenta parintilor si atmosfera calda ce inconjoara intotdeauna casa parinteasca.

Maine e Ajunul Craciunului. Cand eram copil, mama imi spunea ca daca ma culc suparat, nu mai vine Ingerasul. Mai tarziu, m-a invatat ca indiferent cat de multe probleme sau dificultati intampin in viata, de Sarbatori trebuie sa ma bucur de ceea ce am, de familie, de sanatate, de dragoste. Pana la urma, nimic nu e atat de “negru” daca suntem sanatosi, daca iubim si suntem iubiti, daca punem inca un glob in brad alaturi de cei dragi.

Maine si in toata perioada Sarbatorilor, avem timp pentru noi. Avem timp sa nu mai gandim business si sa ne bucuram de ceea ce viata ne ofera pentru ca, in final, asta conteaza cel mai mult.

Maine e Ajunul Craciunului… sper ca Mos Craciun sa va aduca cel mai de pret dar: fericire.

2 Responses to “Cel mai de pret cadou…”

  1. [...] de Sarbatori trebuie sa ma bucur de ceea ce am, de familie, de sanatate, de dragoste" – vorbe de duh scrise de [...]

  2. Foarte frumos spus, într-adevăr. :)

    Adăugăm și sănătatea și avem rețeta completă. :)

Leave a Reply