De-a leapsa despre administratia publica…

Am primit-o de la Alin. Ce as vrea sa se schimbe la administratia publica? Nu stiu daca am sa fiu original (pentru ca sunt convins ca multi sunt cei care isi doresc acelasi lucru):

  1. sper sa apuc sa traiesc sa vad un sistem informatic pus la punct si nu doar licitatii pe bani publici pentru diverse sisteme de calcul care mai de care supraevaluate ca pret. Sper sa nu mai vad hartii si maldare de dosare si sa nu mai existe pixuri, indigouri si registre. E chiar atat de greu sa realizezi ca stocarea electronica e mult mai simpla si mult mai eficienta?
  2. am jucat acum ceva vreme “Splinter Cell” – recunosc ca mi-a mers la suflet. Exceptand gameplay-ul si actiunea in sine, am retinut o replica dintr-un cutscene perfect valabila pentru administratia publica din Romania: “this is the informational office. Please go to the public relations office…” (intre timp, cel din spatele biroului se muta in incaperea alaturata, adica la “public relations office”), iar “cetateanul” de rand ramane stupefiat: “you are the same person…” “Yes, but this is the public relations office”… :) As vrea, deci, sa dispara birocratia.
  3. cu tot respectul pentru functionarii care se confrunta zilnic cu tot felul de indivizi dusi cu pluta, mi-as dori macar ca in momentul in care interlocutorii lor sunt persoane apte sa poarte o conversatie decenta si amabila, sa li se raspunda cu aceeasi moneda. In nici un caz cu nervi si cu acea figura acra ca o lamaie. Pana la urma, eu n-am gresit cu nimic sa merit asta.

Ca sa raman in aceeasi nota de “viral” dau leapsa mai departe lui Madalin, Liviu si Marius.

Leave a Reply